22 МАРТ- СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА

   Общоградският празник по случай Световния ден на водата – 22 март ще се проведе от 11:00 ч. в спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ на ул. „Г. М. Димитров“ № 20. Ежедневно броят на ентусиастите да се включат в този празник расте. Повече от 350 деца вече са заявили желанието си да участват в тържеството, като покажат свои авторски проекти, върху които са работили цяла година. Очаква се импровизирана изложба от картини на водна тематика, постери и макети. Учениците ще покажат и придобитите си знанията чрез демонстрация на водни опити. За празничното настроение ще се погрижат младите изпълнители от балет „Електра“, група по модерни танци „Ненси денс“, танцово-музикален ансамбъл към СУ „Любен Каравелов“. Институтът по рибарство и аквакултури ще раздава на всички желаещи рибки, които могат да бъдат пуснати в река Марица, за да се увеличи популацията на водни животни.

   Организацията на честването, което се провежда вече за осма поредна година е съвместна инициатива на Община Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, „ВиК“ ЕООД гр. Пловдив и  РИОСВ – Пловдив. Като подкрепящи организации са привлечени и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и Института по рибарство и аквакултури.

   През 2018 година темата на празника е „Природата за водата”, а името на кампанията – „Отговорът е в природата“. Тя е насочена към прилагането на природосъобразни решения за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени в наше време.